Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΚΑΤΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ


Στο πταισματοδικείο Θεσσαλονίκης καλείται ο Γενικός Γραμματέας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος...για το γεγονός ότι η ΠΟΕ πραγματοποίησε την εκδήλωσή της για την επέτειο Γενοκτονίας των Ποντίων, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, χωρίς να έχει πάρει άδεια από τον δήμο Θεσσαλονίκης.
Ο Γιώργος Γεωργιάδης έλαβε τη σχετική κλήση και πρόκειται να δικαστεί ως υπαίτιος για την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου χωρίς άδεια. Ο ίδιος σχολίασε, απευθυνόμενος στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης: «Δήμαρχε είναι τιμή μου που με πας κατηγορούμενο. Θα έχω 353.000 μάρτυρες μαζί μου. Θα τα πούμε τότε και στις εκλογές».
Ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε. ο  εξέφρασε τη λύπη του για την εξέλιξη που έχει η αντιπαράθεση. "Ο ίδιος ο Δήμαρχος μου ζήτησε συγγνώμη για το ότι δεν μας παραχώρησε άδεια και μου είπε ότι θα στηρίξει το σωματείο και ότι θα δημιουργήσει μνημείο ποντιακού ελληνισμού. Του ζήτησα εγγράφως τη συγγνώμη του και δεν μου την έστειλε ποτέ" δήλωσε ο κ. Γιώργος Παρχαρίδης.

ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΤΟΗΣΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ  ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ

ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς